AL KØD ER UDSOLGT I ÅR - BLIV SKREVET OP TIL NÆSTE ÅR HOS ANNELISE TLF. 401402225

Kød fra naturplejearealer

Er det bæredygtigt at spise okse- eller lammekød? Nej, og bestemt ikke hvis du vælger udenlandsk kød. Men hvad nu hvis du fra tid til anden spiser godt dansk produceret kød, hvor dyrene udelukkende har gået på danske usprøjtede naturarealer? Så er du med til at sænke udledningen af metan. Et flerårigt hollandsk studie har vist, at græssende køer udleder 30% mindre metan.*

Vi har valgt at have dyr til at naturpleje vores 4,6 ha usprøjtede græsmarker. Vi sørger desuden for at bruge et slagteri på Sjælland for at mindske udledningen af CO2 ved transport.

Så vi tænker, at du kan sætte tænderne i vores bøffer med næsten ligeså god samvittighed, som hvis du spiser avocado med et højt fodaftryk i klimabalancen. Undskyld min direkte facon. Men det er ærgerligt at høre den unuancerede debat om belastningen af CO2 og metan fra køer og får.

Græssende dyr er med til at sikre biodiversitet. Vi sørger for at vores dyr skifter græsfolde løbende, så vi har et lavt græsningstryk og derved undgår, at de spiser alle de blomstrende arter til gavn for insekter. Vi har en spændende plante-artsliste på ejendommen, som blandt andet omfatter: kvasthøgeurt, smalbladet klokke, hulkravet kodriver, merian mm. Og vi synes det er fantastisk, at der fortsat kan komme nye arter på ejendommen. Den naturlige frøbank i jorden er stor.  

Vores dyr er nøjsomme gutefår og gallowaykøer, og vi er stolte af, at de går frit og naturplejer et overdrev langs Stevns Klint. De lever af græsset i 8-9 måneder af året, resten af året har vi købt korn, frøgræs og halm fra nærmeste landbrug. Vi har valgt at have den lokale tilgang fremfor kun at benytte økologi. Tag en gåtur på Stevns Klint Trampesti (syd for Stevns Kridtbrud Omya) og se, at der stadig findes dyr, som lever et godt liv med en af Danmarks bedste udsigter.

Vi er glade for vores dyr, og vi går flere gange dagligt rundt i folden, så flere af dyrene er håndtamme. Vores kød smager fantastisk. Så vi tænker, at du naturligvis også kommer igen næste år, når du først har smagt det.

* https://research.wur.nl/en/publications/enterische-methaanemissie-van-melkvee-in-relatie-tot-vers-graskwa

Oksekød kalvekød naturpleje sprøjtefrit

Okse- og kalvekød

I år slagter vi to kalve, en kvie og to unge køer.

Hos slagteren deles de unge køer og kvien i 1/4-dele (forventet vægt ml. 40-60 kg) og kalvene deles i 1/2-dele (forventet vægt ml. 30-40 kg). Kødet kan snildt ligge i din fryser i et års tid, så du har god tid til at få det spist eller tage det med som værtindegave.

Din pakke vil normalt bestå af en god portion hakket kød, en del ’gode’ stykker som steaks, filet, mørbrad og en lidt større andel, der blandt andet består af bov, tværreb, tykkam. Det hakkede kød ligger samlet i en plastikpose, så du kan dele det i præcis de portioner, du ønsker.

Prisen er for oksekød er 90 kr./kg slagtevægt og kalvekød er 100 kr./kg slagtevægt. Prisen er inklusiv moms. Dit kød bestilles som standardpartering i 1/8-dele.

Lammekød naturpleje sprøjtefrit

Lammekød

I år slagter vi 19 lam. Hele lam har en slagtevægt på omkring 20 kg, og du kan selvfølgelig også købe et halvt, hvis du har en lille fryser.

Prisen er 105 kr./kg slagtevægt. Prisen er inklusiv moms. Dit kød bestilles som finpartering.

 

Slagteren har vedlagt mærkesedler på de enkelte udskæringer. Det er derfor lige til at putte i fryseposer i de størrelser I ønsker. Husk at sætte tid af til ompakning samme dag.

Vores dyr vil blive slagtet i oktober og forventes klar en til to uger efter. Kødet skal normalt hentes direkte hos slagteren i Stensved. Det vil derfor være slagterens kalender, som bestemmer, hvornår du skal være klar til at fylde fryseren med kød. Da vi også selv vil fylde fryseren, vil der være mulighed for at hente kød hos os på Stevns samme dag efter aftale.

Hvis du er interesseret i at købe kød kan du ringe til mig på 40140225 for nærmere aftale eller hvis du allerede ved at du vil købe kan du sende en forespørgsel til mig på e-mail sigerslevhus@gmail.com. Jeg vil sende dig en mail, hvis du er blandt de først til mølle til at købe kød. I mailen sender jeg en handelsaftale, hvor du binder dig med et depositum 400 kr. Efterfølgende vil du modtage en mail med nærmere oplysninger om afhentning af kødet. Når vi kender slagtevægten, sender vi din endelig faktura fratrukket depositum. Beløbet skal betales inden afhentningen.