Kød fra naturplejearealer

Er det bæredygtigt at spise okse- eller lammekød? Nej og bestemt ikke hvis du vælger udenlandsk kød. Men hvad nu hvis du fra tid til anden spiser godt dansk produceret kød, hvor dyrene udelukkende har gået på danske usprøjtede naturarealer og er blevet slagtet på mindre dansk slagteri? Så vi mener, at du kan sætte tænderne i vores bøffer med næsten ligeså god samvittighed, som hvis du spiser avocado med et højt fodaftryk i klimabalancen. Undskyld min direkte facon. Men det har være hårdt at følge med i debatten om hvor meget CO2 og metan, som køer og får belaster atmosfæren. Jeg vil ikke undskylde den måde, vi har dyr på, men hellere invitere dig til at komme forbi på Stevns Klint og se på vores dyr. Måske får du lyst til at købe kød. Eller i det mindste, blive glad for at se, at der stadig findes dyr som lever et liv i bedste Morten Kock stil med en af Danmarks bedste udsigter.

Vores dyr er gutefår og gallowaykøer, som har gået frit og naturplejet et overdrev langs Stevns Klint. De lever af græsset i 8-9 måneder af året, resten af året har vi købt korn, frøgræs og halm fra vores nabo. Vi er meget glade for vores dyr, og vi går flere gange dagligt rundt i folden, så flere af dyrene er håndtamme. Vores kød smager fantastisk. Så vi tænker du også vil komme igen næste år, når du først har smagt det.

Oksekød kalvekød naturpleje sprøjtefrit

Okse- og kalvekød

I år slagter vi en okse på 7 år, to kalvekvier på knap 2 år.

Hos slagteren deles oksen i 1/8-dele (forventet vægt ml. 40-55 kg) og kalvekvierne i 1/-dele (forventet vægt ml. 30-40 kg). Kødet kan snildt ligge i din fryser i et års tid, så du har god til at få det spist eller tage det med som værtindegave.

Din pakke vil normalt bestå af: 8-10 kg hakket oksekød, en del ’gode’ stykker som steaks, filet, mørbrad og en lidt større andel, der blandt andet består af bov, tværreb, tykkam. Det hakkede oksekød ligger samlet i en plastiksæk.

Prisen er for oksekød er 90 kr./kg slagtevægt og kalvekød er 100 kr./kg slagtevægt. Prisen er inklusiv moms. Dit kød bestilles som standardpartering i 1/8-dele.

Lammekød naturpleje sprøjtefrit

Lammekød

I år slagter vi 19 lam. Hele lam har en slagtevægt på omkring 20 kg, og du kan selvfølgelig også købe et halvt, hvis du har en lille fryser.

Prisen er 105 kr./kg slagtevægt. Prisen er inklusiv moms. Dit kød bestilles som finpartering.

 

Slagteren har vedlagt mærkesedler på de enkelte udskæringer. Det er derfor lige til at putte i fryseposer i de størrelser I ønsker. Husk at sætte tid af til ompakning samme dag.

Vores dyr vil blive slagtet i oktober-november og forventes klar til afhentning primo november. Kødet skal normalt hentes direkte hos slagteren i Stensved. Det vil derfor være slagterens kalender, som bestemmer, hvornår du skal være klar til at fylde fryseren med kød. Da vi også selv vil fylde fryseren, vil der være mulighed for at hente kød hos os på Stevns samme dag efter aftale.

Hvis du er interesseret i at købe kød kan du ringe til mig på 40140225 for nærmere aftale eller hvis du allerede ved at du vil købe kan du sende en forespørgsel til mig på e-mail sigerslevhus@gmail.com. Jeg vil sende dig en mail, hvis du er blandt de først til mølle til at købe kød. I mailen sender jeg en handelsaftale, hvor du binder dig med et depositum 400 kr. Efterfølgende vil du modtage en mail med nærmere oplysninger om afhentning af kødet. Når vi kender slagtevægten, sender vi din endelig faktura fratrukket depositum. Beløbet skal betales inden afhentningen.